Bereiken | Bewegen | Bouwen

Frida Kahlo

Frida
Kahlo

Etty
Hillesum

Charlotte
Salomon

Albert
Schweitzer

Dag
Hammarskjöld

Muzikale, inspirerende en ontroerende lezingen

Een muzikale lezing is een combinatie van een lezing en muziek in één. Het zijn biografische, fascinerende en meeslepende vertellingen over het levenspad van invloedrijke personen. In de lezingen vertel ik over hun kernkwaliteiten, tekortkomingen en persoonlijke processen.

Lijdensweg:
‘Hoe overleef je een leven vol trauma, ziekte en lijden?’
Luister naar het verhaal van Frida Kahlo

Bewustwording:
‘Hoe kun liefde voor jezelf en je medemensen blijven voelen in een wereld die erop uit is jou te vernietigen?
Luister naar het verhaal van Etty Hillesum

Keuzemoment:
‘Hoe kunnen kunst en creativiteit jouw leven redden?’
Luister naar het verhaal van Charlotte Salomon

Daadkracht: 
‘Hoe kun je jouw innerlijke drijfveer en passie zo groot maken dat je je mooiste dromen en ambities waar kunt maken?’
Luister naar het verhaal van Albert Schweitzer

Eenzaamheid:
‘Hoe blijf je overeind in een wereld vol corruptie, machtsmisbruik en leugens?’
Luister naar het verhaal van Dag Hammarskjöld

De lezingen bieden een troost van herkenning. Ze bieden een inspiratiebron om vol te houden en geven je de moed om keuzes te maken. Ervaar de rust van het delen en laat je meenemen door muziek die je raakt!

Tijdens processen die ik zelf doorliep, werd ik geraakt en getroost door de raakvlakken die ik ervaarde met ieder van hen. De timing was perfect. Alsof ze speciaal voor mij op dat moment in mijn leven kwamen om met mij te delen wat ze zelf geleefd hadden. Zij lieten mij zien hoe het is om als mens te leven. Als volledig mens met alle facetten die daarbij horen. Hun kennis, gedachtengoed en ervaringen kunnen ook jou raken en inspireren!

En dát is wat ik met jou wil delen!

In deze serie is ook een ‘luchtige variant’ beschikbaar. Ik vertel in dit programma hoe deze personen op mijn pad kwamen en op welke manier ze mij beïnvloed en geïnspireerd hebben. Als kleinkunstenares speel en zing ik een compilatie van de muziek uit de lezingen. Inhoud, lichtvoetige diepgang en muziek in één!

De muziek, uitsluitend eigen werk, intensiveert en ondersteunt de besproken thema’s. Deze zal deels life en deels met een orkestband ten gehore worden gebracht. Het is muziek die verrast, ontroert en raakt. Muziek die even divers is als de besproken thema’s, variërend van kleinkunstliedjes & songs tot instrumentale composities.