Etty Hillesum

Download hier het programmaboekje

Tijdsduur: in overleg

Prijs: op aanvraag

Maak een afspraak voor een toelichtingsgesprek

Jacqueline van der Zee zorgt er met haar veelzijdigheid voor dat de lezing op een unieke manier gepresenteerd wordt. Door haar bevlogenheid & enthousiasme en met een muzikale omlijsting van bestaande stukken en eigen werk, biedt ze een afwisselend programma.

Etty Hillesum

“En toch is het leven schoon en zinrijk”
(Uit: ‘Het verstoorde leven’) 

Aan de hand van zes actuele thema’s worden de laatste twee jaar uit het leven van Etty Hillesum (1914 – 1943) besproken, bezongen en toegelicht.  Zij maakt in deze periode een intensief proces van bewustwording door, wat leidt tot een krachtig levensgevoel, innerlijke rust en een onaantastbaar Godsvertrouwen.  

Een lange en dappere weg, zeker gezien het feit dat zij als Joodse vrouw de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog van dichtbij meemaakt.

Op heldere, humorvolle wijze vertelt Etty over haar ANGST (1) om te schrijven, haar INTENSIEVE manier van LEVEN en haar DEPRESSIES (2).  Ze schrijft eerlijk en kritisch over de verhouding die ze heeft met haar mentor en therapeut de psychochiroloog Julius Spier MAN/VROUW (3), over haar visie ten opzichte van de OORLOG (4), en ten slotte over de weg die haar via haar VOLHARDING (5) leidt naar GOD (6).  

Luister hier naar de muziek uit de lezing