Visie

Mijn visie is, dat het onmogelijk is om er slechts één visie op na te houden.

De diversiteit aan leerlingen binnen mijn praktijk is groot en daarin zie ik voor mij als docente de taak om voor iedere leerling individueel de juiste aanpak en methode te creëren.

Bij de één wordt er vanaf het begin af iets opgebouwdbij de ander moet er misschien aan een aantal elementen worden verbouwd en bij een derde kunnen we vanuit een goede basis doorbouwen. Om dit maatwerk te realiseren, streef ik er naar zoveel mogelijk persoonlijke aandacht en begeleiding te geven bij ieder aspect van iemands wens, persoonlijkheid en leef- en werksituatie.

Bereiken Bewegen Bouwen

Tegenwoordig maken veel mensen gebruik van You Tube tutorials en piano-online-cursussen om zichzelf te leren pianospelen. Het aanbod hierin is gigantisch en veelzijdig. Online piano leren spelen is een prima ondersteunende leermethode en levert soms verbluffende resultaten op.

Maar de meeste pianisten in spé lopen hier vroeg of laat in vast en komen dan toch uit op persoonlijke begeleiding. Ik help je graag verder!

Het ontdekken en leren kennen van de basistheorie, waaronder noten leren lezen, kan je enorm helpen. Door dit direct toe te passen in de stukken (of improvisatie) die je speelt, voorkom je dat het droge en saaie materie wordt en gaat het voor je leven.

Het vergroot de efficiëntie van het instuderen en kost het je minder moeite een repertoire op te bouwen èn bij te houden.

Muziek maken bevordert bovendien ook nog eens de ontwikkeling van een aantal processen. Zowel bij kinderen als bij volwassenen stimuleert het de creativiteit, legt het nieuwe verbindingen in de hersenstructuur aan, en prikkelt het onze fantasie en belevingswereld. Het stimuleert ook nog eens in grote mate de coördinatie, het concentratievermogen èn je onderhoudt en/of ontwikkelt de (fijne) motoriek.

Bij al deze positieve aspecten zou ik bijna één ding vergeten te noemen:

Muziek maken is vooral leuk,

bevrijdend en ontspannend!