Bereiken | Bewegen | Bouwen

Zamanalu 16 jaar :

Jacqueline is een leuke, lieve en aardige pianodocent die altijd veel interesse toont in de leerlingen! De lessen zijn gevuld met leuke en leerzame materie, daarbij heb je als leerling ook veel inspraak (bijv. in bepaalde stukken die je wilt spelen), waardoor je het pianospelen eigen kunt maken en met plezier de lessen volgt. Met handige tips van Jacqueline heb ik bij de lessen de nodige theorie geleerd, maar ook hoe ik een stuk goed kan opbouwen en er gevoel in kan leggen. Zeker een top pianodocent!

Annemieke 49 jaar :

Jacqueline geeft veel meer dan alleen pianoles.
Hoewel ik niet snel leer en erg onzeker ben, leert zij me om weer te genieten van muziek maken.
Pianoles bij Jacqueline is eigenlijk als een feestje waarbij ik mijn eigen muziek maak.

Tomas 18 jaar :

Op vijfjarige leeftijd ben ik begonnen met pianoles bij Jacqueline van der Zee, ik ben nu 18 jaar. Het fijne aan de lessen van Jacqueline vind ik dat zij de lessen aanpast aan de stijl van het kind. Ik was zeer jong toen ik begon, waardoor mijn concentratieboog niet heel hoog was. Desalniettemin wist zij een balans te vinden tussen mij de basis te leren en wat strenger te zijn, maar toch mij de vrijheid en ruimte te geven om spelenderwijs de piano te verkennen. Door deze aanpak ben ik niet vroegtijdig afgehaakt en heb ik een liefde voor pianospel ontwikkeld, waar ik heel dankbaar voor ben.

Daan 9 jaar :

Ik ben Daan en ben 9 jaar oud.
Ik heb ander half jaar les van juf Jacqueline en heb al heel veel liedjes geleerd. De juf is heel lief, ze is zelfs zo lief dat alle liedjes die je wilt spelen zeg je tegen haar en dan leert zij jou die en ze past soms ook liedjes aan voor je.

Agnes 65 jaar :

Toen wij gingen samenwonen nam mijn man een piano mee. Ik wilde al eerder piano gaan spelen en nam direct pianoles. Na de verhuizing naar een grotere woning was er meer ruimte voor de piano. De kinderen werden groter, gingen hun eigen weg, uit huis en de piano bleef. Piano had geen werk meer, er was niemand die er nog op speelde. Een stilleven voor piano. Tot ik dacht als de piano er is en bij ons blijft dan mag hij zich ook weer laten horen en bespeeld worden.

Ik besloot pianoles te gaan nemen. Gelukkig werd ik al snel nieuwsgierig gemaakt naar de pianolerares van een koorgenote. Zij had al enige tijd met veel plezier les van Jacqueline van der Zee. Na een snel contact met haar, maakten wij kennis en gingen aan de slag. Het werd genieten en is nog steeds genieten van de wekelijkse lessen.

Jacqueline introduceerde het improviseren, alleen en samen. Kwam met allerlei boeken aan om het pianospelen weer in de vingers te krijgen. De piano geniet ook, hij glimt weer, hij is op zijn oude dag nog redelijk op toon gekomen en mag zich weer laten horen. De kleinkinderen genieten van het spelen van kinderliedjes, en mogen mee improviseren met hun kleine handjes. En ik geniet van alle dagen dat ik speel op de piano en in het bijzonder van de belangstelling van Jacqueline in wat de mogelijkheden zijn het improviseren en haar geduldige en liefdevolle aandacht voor piano en haar leerling.