De leegte van het verlangen

 

‘De leegte van het verlangen’ gaat over verlangens, relaties, affaires en vrouwen die te zeer liefhebben. Een vrouw die te zeer liefheeft, is een vrouw die te veel investeert in de liefde. Het is een vrouw die voornamelijk pijn in haar relatie ervaart en het lijden binnen haar relatie verwart met liefde. Zij stelt het belang en het welzijn van haar partner boven dat van haarzelf en is pas gelukkig als hij dat ook is. Zij strijkt het slechte humeur van haar partner glad, negeert zijn onhebbelijke gedrag, zijn denigrerende opmerkingen en zijn onverschilligheden.

Het zijn vrouwen die nooit geleerd hebben om van zichzelf te houden en niet in staat zijn zich los te maken uit een destructieve relatie zonder in een crisis of depressie te belanden. Vaak uit angst het niet waard te zijn zelf te worden bemind of om alleen te zijn.

‘De maatschappelijke kijk op liefde verheerlijkt dit soort relaties van valse romantiek, lijden en drama. Onze culturele en sociale media zijn uit op sensatie, uiterlijke schijn en manipulatie. Wij worden overspoeld met talloze voorbeelden van ongelukkige, onvolwassen relaties: van volksliedjes tot en met opera, van klassieke literatuur tot en met kasteelromannetjes, van sentimentele televisieseries tot en met de hoog genoteerde films en toneelstukken.

De boodschap is steeds hetzelfde:

De kwaliteit van liefde kan worden afgemeten aan de pijn die deze veroorzaakt en liefhebben staat gelijk aan lijden.‘

Uit ‘Als hij maar gelukkig is’, Robin Norwood.

In dit programma vertel ik over wat je kunt doen om weer bij jezelf te komen. Ik vertel over hoe je kunt leren om van jezelf te houden en hoe essentieel het is om eerst een goede relatie met jezelf te hebben voordat je een goede relatie met een ander kunt aangaan. Ik vertel je over de illusie van affaires en waarom ze tot niets leiden en over hoe het komt dat je telkens in de ‘verkeerde’ relaties belandt.

‘De leegte van het verlangen’ is een muzikale voorstelling waarbij intieme liedjes en songs (eigen werk), anekdotes en persoonlijke ervaringen worden afgewisseld met het openhartig bespreken van de thema’s verlangen, affaires en vrouwen die te veel investeren in de liefde.

Schillertheater:

“Wij vinden dat jouw performance openhartig, boeiend, innemend, afwisselend en van hoge kwaliteit is. Zelden zagen wij in ons theater zo´n diepgaand programma. Een bijzondere en fascinerende kijk op eerlijkheid, openhartigheid en taboe doorbrekend.”

Luister hier naar de muziek uit de voorstelling
De leegte van het verlangen

 Download hier het programmaboekje

Tijdsduur: in overleg

Prijs: op aanvraag

Maak een afspraak voor een toelichtingsgesprek