Reacties op de muzikale lezing over Etty Hillesum

Lies Daenen

Directeur van Spes-forum België: Spiritualiteit in economie & samenleving.

‘Het is zo mooi hoe jij je bijzondere talenten inzet om die van Etty Hillesum nog meer glans te geven.  Voor mij is het de artistieke ziel van Etty Hillesum die haar werk zo’n bijzondere aantrekkingskracht geeft.  Die ziel spreekt door haar woorden, maar is niet te vangen in gelijk welke theoretische beschouwing over haar werk, hoe verhelderend die verder ook kan zijn.  Doorheen je eigen muzikale interpretatie en de overgave waarmee je die bracht nam je ons mee in een sfeer die vlees en bloed gaf aan de levenslustige, passionele vrouw die Etty Hillesum was.  En het mooie is dat je dat niet deed door als haar te willen zijn, maar door het beste van jezelf te geven vanuit een soort zielsverwantschap die je voelt met Etty Hillesum.  Een ware ode!’ 

Lieve Heyvaert

School van zelfvertrouwen te Leuven, België

“Schitterend en wondermooi hoe Jacqueline van der Zee met woord, beeld en klank Etty Hillesums’ erfenis doorgeeft. De voorspelling dat het een boeiende, inspirerende avond zou worden, is uitgekomen. Hartelijk dank aan Jacqueline voor haar krachtige muzikale lezing.”

Mieke Zeilstra

“Wat een voortreffelijke vertolking en voordracht over het innerlijk leven van Etty Hillesum. Zo mooi aaneengeregen met prachtig pianospel en liedjes! Ik heb zeer genoten!” 

Cees van Bockel

Voorzitter commissie Bezinning & Inspiratie Twello

                    “Dag Jacqueline,

Na vrijdag en vanmorgen na de kerkdienst sprak ik veel mensen die er vrijdag ook waren. Iedereen was zeer positief over je presentatie. Iemand zei: “voor mij was het bijna een kerkdienst. Ik zou het mooi vinden als ze de volgende keer tijdens een zondagse dienst “optreedt”. Daarmee gaf ze aan hoe waardevol en inspirerend je teksten waren. We zullen er in de commissie nog zeker over spreken.

Ik heb je CD beluisterd en ben ontroerd door je teksten en muziek. In één woord prachtig. Veel woorden zullen ter lering nog lang naklinken.Uit de reacties blijkt ook interesse in je teksten op de CD resp. je CD. Mijn vraag is of je akkoord bent als ik je teksten uit het tekstboekje kopieer en aan enkele mensen geef. De vraag is ook op welke wijze mensen eventueel je CD kunnen kopen. Wil je me daarover informeren?

Dat waren nog wat aspecten die ik je wilde zeggen. Nogmaals veel dank voor afgelopen vrijdag. Een goede toekomst gewenst.”

Mary van Mourik

“Dik compliment. Je draagt prachtig en vanuit een grote betrokkenheid voor. Met name in het begin had ik kippenvelmomenten. Veel dank voor de mooie voorstelling!”

Esther Velthuis

“Complimenten voor een adembenemende middag en lezing, die zeer toegankelijk is om je rustige voordracht. Mooi hoe je de muziek en tekst zo op elkaar laat volgen. De lezing is zuiver en zonder pretentie. Ben zeer geroerd en geraakt”

Roxane Beumer

“Inspirerend programma met een mooi samenspel van persoonlijk gedragen woorden, zinnenprikkelend pianospel en tot bezinning brengende beelden”

Marijke Benschop

“Een heldere en ontroerende vertelling. Wat een persoon, deze Etty”

S. Köycü

“Het raakt je en je gaat erin mee. Eén woord: prachtig!”