Bereiken | Bewegen | Bouwen

Charlie Chaplin

Charlie Chaplin

Hildegard
von Bingen

Frida Kahlo

Frida
Kahlo

Etty
Hillesum

Charlotte
Salomon

Albert
Schweitzer

Dag
Hammarskjöld

Een leven verteld, is een leven geleefd

Een muzikale lezing is een combinatie van een lezing en muziek in één. Het zijn biografische, fascinerende en meeslepende vertellingen over het levenspad van invloedrijke personen. In de lezingen vertel ik over hun kernkwaliteiten, tekortkomingen en persoonlijke processen.

Misschien kunnen we de wereld beter begrijpen, door te luisteren naar elkaars verhaal

Zelfliefde:
‘Toen ik van mezelf ging houden, heb ik me bevrijd van alles wat niet gezond voor me is.’
Luister naar het verhaal van Charlie Chaplin

Vertrouwen:
‘Een middeleeuwse boodschap voor de mens van nu.’
Luister naar het verhaal van Hildegard von Bingen

Lijdensweg:
‘Hoe overleef je een leven vol trauma, ziekte en lijden?’
Luister naar het verhaal van Frida Kahlo

Bewustwording:
‘Hoe kun liefde voor jezelf en je medemensen blijven voelen in een wereld die erop uit is jou te vernietigen?’
Luister naar het verhaal van Etty Hillesum

Keuzemoment:
‘Hoe kunnen kunst en creativiteit jouw leven redden?’
Luister naar het verhaal van Charlotte Salomon

Daadkracht: 
‘Hoe kun je jouw innerlijke drijfveer en passie zo groot maken dat je je mooiste dromen en ambities waar kunt maken?’
Luister naar het verhaal van Albert Schweitzer

Eenzaamheid:
‘Hoe blijf je overeind in een wereld vol corruptie, machtsmisbruik en leugens?’
Luister naar het verhaal van Dag Hammarskjöld

De lezingen bieden troost door de herkenning. Ze bieden een inspiratiebron om vol te houden en geven je de moed om keuzes te maken. Ervaar de rust van het delen en laat je meenemen door muziek die je raakt!

Tijdens processen die ik zelf doorliep, werd ik geraakt en getroost door de raakvlakken die ik ervaarde met ieder van hen. De timing was perfect. Alsof ze speciaal voor mij op dat moment in mijn leven kwamen om met mij te delen wat ze zelf geleefd hadden. Zij lieten mij zien hoe het is om als mens te leven. Als volledig mens met alle facetten die daarbij horen. Hun kennis, gedachtengoed en ervaringen kunnen ook jou raken en inspireren!

En dát is wat ik met jou wil delen!

De muziek, uitsluitend eigen werk, intensiveert en ondersteunt de besproken thema’s. Deze zal deels life en deels met een orkestband ten gehore worden gebracht. Het is muziek die verrast, ontroert en raakt. Muziek die even divers is als de besproken thema’s, variërend van kleinkunstliedjes & songs tot instrumentale composities.