Biografie

Jacqueline

Geboren op 11 september 1966 in Drachten en momenteel woonachtig in Vianen.
Tijdens mijn vooropleiding in Meppel begon ik mijn pianostudie bij Arnold Akse. Na een jaar op het conservatorium in Groningen te hebben gezeten werd ik aangenomen op het conservatorium in Utrecht waar ik mijn pianostudie vervolgde bij zowel Thom Bollen als Ton Hartsuiker. Bij laatstgenoemde ben ik in 1991 als docerend musicus piano afgestudeerd.

Persfoto1

Foto gemaakt door Wouter van Belle

Vele concerten volgden als begeleidster van koren. Twaalf jaar was ik vaste repetitor bij de oratoriumvereniging KOV (Koninklijke oratoriumvereniging) en later ook bij het UOV (Utrechtse oratoriumvereniging). Een hoogtepunt van alle optredens was een concert met het Amsterdams gemengd koor in het concertgebouw te Amsterdam met de Saint Nicolas-cantate van Benjamin Britten. Een concert geschreven voor pianovierhandig (samen met de Utrechtse organist/pianist Wouter van Belle), strijkorkest en slagwerk o.l.v Paul Valk.
Tijdens mijn studie voor kunstzinnig therapeut aan de antroposofische academie "De Wervel", ontdekte ik mijn passie voor het schrijven van liedjes. In mijn stagetijd heb ik gewerkt als muziektherapeute in de verslavingszorg, de stervensbegeleiding en met kinderen met uiteenlopende problematiek. Ook was ik als activiteitenbegeleidster(muziek) werkzaam in het Rosa Spierhuis te Laren, een bejaardentehuis voor kunstenaars. In 2005 heb ik mijn studie als kunstzinnig therapeut voltooid.
Naast het lesgeven treed ik nog steeds met veel plezier op als begeleidster van diverse koren en geef ik tevens muzikale lezingen door het hele land. De huidige lezing gaat over de jonge Joodse schrijfster Etty Hillesum die ten tijde van de Tweede Wereldoorlog een uitzonderlijke transformatie doormaakt. Hierdoor verandert ze van een onzekere en chaotische vrouw in een toonbeeld van rust en vertrouwen. Ze kon hiermee veel mensen tot steun zijn in het doorgangskamp Westerbork. Aan de hand van zes thema's zing, speel en vertel ik over haar leven. Voor meer informatie zie www.abandonia.nl.